Правосъдният министър Атанас Славов, лидерите на ГЕРБ-СДС, Продължаваме промяната - Демократична

...
Правосъдният министър Атанас Славов, лидерите на ГЕРБ-СДС, Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

Правосъдният министър, лидерите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС обсъждат промени в Конституцията

Правосъдният министър  Атанас Славов , водачите на ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) и Движение за права и свободи разискват промени в Конституцията в Народното събрание.
 
 среща конституция Георги Димитров

Сред присъстващите в залата са Бойко Борисов, Десислава Атанасова, Кирил Петков, Христо Иванов, Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски.
 
 среща конституция Георги Димитров

" Трите плана на ГЕРБ-СДС, на ПП-ДБ и на Движение за права и свободи имат основни разлики ", това разгласи при започване на срещата Десислава Атанасова.
 
 среща конституция Георги Димитров

" На срещата ще стане ясно по кой път ще се движим - трите парламентарни групи оферират свои лични планове, които конституционната комисия да разисква или започваме сериозна работа, договаряния, с цел да изберем най-хубавият модел и идея ", добави тя.

" Твърде другата визия, която аз видях в плана на Демократична България, с плана на Движение за права и свободи, както и с нашия и огромните сходства сред вашия план и нашия план на Конституция от 2020 година, когато по този начин или другояче не пристъпихме към разискване на плана за Конституция тогава импортиран от нашата парламентарна група ", добави Атанасова.

Тя съобщи, че чака да знае от тяхна позиция стартира ли конституционната комисия интензивно да работи и по думите й въпросът, който е най-основен е дали хората, които са в залата ще образуват болшинство и ще подсигуряват конституционната смяна или ще чакат включването на други партии , с цел да може да има болшинство от над 180 гласа.

Христо Иванов напомни, че планът, за който става дума е общ на ПП-ДБ. 
 
 среща конституция Георги Димитров

" Промяната на Конституцията на Р. България е доста значимо нещо. За последните 32 години от Движение за права и свободи можем да кажем нещо доста изрично и ясно - без значение, че не сме подкрепяли тази Конституция, която е настояща, по време на нейното приемане - ние сме били главните бранители на настоящата Конституция ", това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
 
 среща конституция Георги Димитров

" Имаме тези искания и мисля, че в дейности сме го показвали , без значение къде и в каква форма са се случвали нещата ", добави той.
 
 среща конституция Георги Димитров

" Когато приказваме за правосъдна промяна, за всеки е ясно, че не е задоволително единствено да създадем промени в Конституцията , само че без промени, няма по какъв начин да създадем цялостна съдържателна, стойностна и издържана правосъдна промяна ", безапелационен е Карадайъ.

Той прикани за осъществяване на открит диалог, на основата на който да се търсят единодушията, а не разликите или опълчването.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР